preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Događanja

Novi online sastanak s partnerima iz Slovenije

U četvrtak 7. travnja učenici 4.b razreda nestrpljivo su očekivali 11:30 sati kada je započeo naš drugi virtualni sastanak s partnerima u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja učenicima iz OŠ Križevci pri Ljutomeru.


Učiteljica Katja Koroša koordinira projekt u slovenskoj školi, a učiteljica Mateja Kozar sa svojim učenicima drugog razreda čita hrvatske knjige (naravno, u slovenskom prijevodu).

Na ovom smo sastanku saznali da su čitali Hrvatske narodne bajke/Hrvaške ljudske pravljice i pokazali su nam ilustracije kojima su prikazali bajku Gdo zna več? u kojoj su glavni likovi jež i lisica.

A nakon toga usporedili su slovensku i hrvatsku abecedu te uočili sličnosti i razlike.


Kako bi se učenici malo zbližili, predstavili su se jedni drugima. Imena koja su tipično slovenska pobudila su znatiželju naših đaka, i obrnuto.

Zatim su ne gornjostubički đaci pohvalili da uživaju u čitanju knjige Strašna vila u Groznoj šumi slovenske autorice Jane Bauer i pokazali su svoju virtualnu slikovnicu s ilustracijama te poslali poveznicu na virtualnu abecedu.

Vrijeme predviđeno za razgovor prebrzo je prošlo, ali je otvoren poziv slovenskih partnera da naši đaci dođu u lipnju u posjet slovenskim đacima.

Sad je rad na učiteljicama Ines i Ivanki u suradnji s upravom škole i roditeljima učenika ostvare željeni plan putovanja u Sloveniju.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 8. 4. 2022.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica


preskoči na navigaciju