preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

vijesti

RECEPTION konferencija u Zagrebu

U sklopu Erasmus+ RECEPTION projekta u kojem naša škola sudjeluje održana je od 1. do 5. listopada 2018. u Zagrebu u hotelu Panorama RECEPTION Course1 konferencija na kojoj je sudjelovalo 60 učitelja i ravnatelja iz različitih škola diljem Europe. Kao lokalni organizator ovog skupa naša je škola organizirala gostovanje hrvatskih predavača, posjet hrvatskim školama i upoznavanje s kulturnim znamenitostima Zagreba i Hrvatskog zagorja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 6. 11. 2018. 12:56

Projekt Lokalni volonterski centar Orkas

Nastavak projektnih aktivnosti u sklopu Lokalnog volonterskog centra „Orkas“ i u četvrtoj godini provedbe projekta

Udruga mladih Feniks zajedno s partnerima, Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Općinom Veliko Trgovišće, Općinom Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica uspješno je prijavila nastavak projekta „Lokalni volonterski centar Orkas 4.0“, a u provedbu projekta uključene su i dvije nove partnerske organizacije, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovna škola Marija Bistrica. Riječ je o nastavku istoimenog projekta koji je započeo u kolovozu 2015. godine, obzirom da je kroz provedne aktivnosti utvrđena potreba za daljnjim razvojem projekta te postojanje velike zainteresiranosti građana za uključivanje u projektne aktivnosti

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Brlečić  datum: 4. 9. 2018. 10:05

Susret Erasmus+ RECEPTION timova u Hrvatskoj

Gosti iz partnerskih zemalja Erasmus+ RECEPTION projekta , njih 27- učitelji, ravnatelji škola i sveučilišni profesori  iz Irske, Danske, Norveške, Grčke, Velike Britanije i Islanda bili su gosti OŠ Matije Gupca Gornja Stubica na konferenciji koju je naš programski tim organizirao od 27. svibnja do 1. lipnja u Tuheljskim Toplicama. Gosti su posjetili našu školu u utorak 29.5. kada su još razgledali i Dječji vrtić Bedekovčina te grad Zagreb. U četvrtak 31.5. upoznali su se sa znamenitostima Hrvatskog zagorja: dvorac Veliki Tabor, Staro selo Kumrovec i Muzej neandertalaca u Krapini.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 4. 6. 2018. 11:59

Druga godina Erasmus+ RECEPTION projekta u našoj školi

U cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj učitelji u osnovnim školama susreću se s izazovom prilagodbe vlastitog rada s učenicima u početnim godinama školovanja. Nove generacije učenika imaju drugačije potrebe i načine učenja. Kako bi osnažili svoje kompetencije, učiteljima je potrebno stalno stručno usavršavanje. No, dok još na fakultetima nema odgovora na probleme koji se pojavljuju u školama, učitelji praktičari se povezuju i izmjenjujući vlastite primjere dobre prakse žele odgovoriti na postavljene izazove.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 21. 5. 2018. 13:23

Baltazar 3

Krapinsko-zagorska županija u školskoj godini 2016/2017., u suradnji s partnerskim organizacijama, provela je projekt Baltazar 3, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a riječ je o osiguravanju pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Kratki film posvećen provedbi projekta Baltazar 3 snimili su učenici ŠUDIGO Zabok u šk. god. 2016/2017. i koji je premijerno prikazan na završnom događanju projekta Baltazar 3 u OŠ Zabok, 10.6.2017. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Neven Košec  datum: 28. 7. 2017. 12:31

RECEPTION - 2. sastanak timova na Islandu

Početkom školske godine 2016./17. u OŠ Matije Gupca Gornja Stubica započela je provedba još jednog međunarodnog projekta. Riječ je o Erasmus plus projektu koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije pod nazivom RECEPTION i gornjostubičku školu spaja u partnerstvu s još 5 različitih europskih institucija: edukacijskim centrom Clare iz grada Ennisa u Irskoj (glavni koordinator), Upravom za primarno obrazovanje u Zapadnom Solunu u Grčkoj, komunom Albertslund u Danskoj, komunom Luster u Norveškoj i osnovnom školom Langholtsskoli u Reykjaviku na Islandu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 12. 5. 2017. 11:34

Knjiga kao vozna karta i ulaznica za atraktivno događanje

Tko ne bi želio putovati, stjecati nove prijatelje, širiti vlastite vidike? Tko kaže da je to jako skupo i zbog toga neizvedivo? Kad god ima volje, nađe se i način – kaže poslovica. Učenici i učitelji OŠ Matije Gupca Gornja Stubica pronašli su destinaciju za koju ne treba puno novaca, već se putovanje može „zaslužiti“ čitajući knjige posuđene u knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 30. 1. 2017. 13:28

Povjetarac - Bonaca 7

Na poziv Udruge za djecu i mlade Novi svijet iz Siska, naša se škola kao partner uključila u projekt Povjetarac - Bonaca 7.

U prvom dijelu projekta učitelj Marko Mihaljinec i pedagoginja Martina Bajzec sudjelovali su na stručnoj edukaciji  s ciljem stjecanja znanja i vještina iz područja medijacije. U nastavku projekta provest će se edukacija u 6.a razredu s ciljem prenošenja stečenih znanja na učenike kako bi se oni mogli aktivno uključiti u obnašanje uloge školskog medijatora. Edukacija za učenike trajat će ukupno 18 školskih sati.

Vjerujemo kako će ovaj projekt utjecati na pozitvno rješavanje sukoba unutar, ali i izvan škole kao i smanjenje broja sukoba u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Bajzec  datum: 26. 1. 2017. 09:13

Vrtim Zdravi Film

Tijekom  studenog i prosinca  ove  godine u našoj školi se provodi projekt pod nazivom “Vrtim Zdravi Film”.

Projekt je dio globalne Nestle inicijative pod nazivom  Nestle Healthy Kids Global Programme.

Glavni ciljevi projekta su:

-          edukacija učenika o zdravim prehrambenim navikama

-          poticanje učenika na povećanje tjelesne aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 12. 2016. 13:56

RECEPTION -1. sastanak timova u Irskoj

U irskom gradu Ennis od 21. do 25.11. 2016. održani je prvi projektni sastanak RECEPTION projekta i paralelno s njime stručni seminar za učitelje. Bila je to prilika da se upoznamo s predstavnicima svih partnerskih institucija koje sudjeluju u ovom međunarodnom projektu, predstavimo svoju školu, hrvatski školski sustav i zemlju iz koje dolazimo. Naravno, u programu koji su pripremili domaćini iz Edukacijskog centra Clare naglasak je bio stavljen na upoznavanje irskog sustava, škola te posebno, sukladno temi projekta, demonstracija zanimljivih metoda rada s učenicima predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 1. 12. 2016. 10:44

Projekt Bookmark exchange

Ponovno smo se ove godine uključili u međunarodni projekt razmjene straničnika s učenicima širom svijeta. Sudjelovali su učenici drugih razreda matične škole i petih razreda. Koordinatori su nam ove godine dodijelili dvije škole: Escola Básica M.ª Manuela de Sá iz grada Matosinhos u Portugalu i Lakeland Elementary School iz grada Lewisville u Texasu, SAD.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 30. 11. 2016. 12:51

Putujem s knjigom/Potujem s knjigo Vijest ima dokument u privitku

U Mjesecu hrvatske knjige pokrenut je međunarodni projekt Putujem s knjigom/Potujem s knjigo u suradnji s prijateljskom školom Križevci kod Ljutomera iz Slovenije s ciljem poticanja čitanja i razmjene iskustava učenika u prijateljevanju s knjigom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 30. 11. 2016. 11:26

Novi europski projekt u školi: RECEPTION

Od početka školske godine 2016./17. počele su aktivnosti naše škole u novom europskom projektu pod nazivom RECEPTION - što je zapravo akronim za Role of Early Childhood Education in Positive Transition/Introduction Outcomes for New pupils (Uloga rane edukacije u postizanju pozitivnih ishoda pri prijelazu/uvođenju novih učenika u školski sustav).

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Krušelj-Vidas  datum: 28. 11. 2016. 11:01
» Arhiva naših vijesti    
 Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školski list

PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Stigao je novi 

Lipin pučkoškolac


 

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak


TražilicaAnketa
Od prošle godine koristimo novo zvono. Podijelite vaše mišljenje sa nama.


preskoči na navigaciju