preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

 

Erasmus+

STEAMing projekt

oznaka projekta: 2019-1-IE01-KA201-051545

web stranica projekta: https://www.steamingproject.eu/

 

Početkom školske godine 2019./2020. naša škola uključena je u novi ERASMUS+ trogodišnji projekt. Ovaj projekt fokusiran je na STEAM edukaciju i osposobljavanje (STEAM je akronim za Science, Technology, Engineering, Art and Design, and Mathematics – Znanost, Tehnologija, Tehnika , Umjetnost i dizajn i Matematika), kako učitelja tako i učenika.

Novi se projekt zove STEAMing što je kratica za "STEAM: INternational Guidance to best practice“ (STEAM: međunarodne smjernice prema dobroj praksi). Radi se o partnerstvu 5 institucija koje se bave primarnom i sekundarnom edukacijom u 5 različitih zemalja: Irskoj, Hrvatskoj, Norveškoj, Portugalu i Grčkoj. Glavni koordinator je Clare Education Center iz irskog grada Ennisa.

Povećanje znanja i kompetencija iz predmeta STEAM radi poticanja inovacija i kreativnosti ključni su prioriteti europskih i nacionalnih obrazovnih politika za 2020. godinu i nadalje. Ovim projektom adresira se ta potreba putem identifikacije i analize primjera dobre prakse u STEAM edukaciji u navedenih 5 zemalja. Trans-europsko istraživanje ima za cilj odgovoriti na ključno pitanje “što djeluje, gdje, zašto i za koga“ u STEAM edukaciji. Rezultati i zaključci koristit će se za produkciju inovativne palete praktičnih proizvoda i resursa za obuku i podršku svih članova ciljane skupine u bilo kojoj europskoj zemlji: nastavnika, ravnatelja škola, savjetnika za obrazovanje, administratora i drugih odgovornih osoba.

STEAMing vijesti

Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica


preskoči na navigaciju