preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

 Vrijeme u Gornjoj Stubici

GLOBE u našoj školi

 

 

Vijesti

Četvrtaši matične škole pozdravili proljeće u Golubovcu

Iako je ove godine proljeće uranilo, stiglo je 20.3. u 11.29., ni dan kasnije nismo zakasnili pozdraviti ga i osjetiti sa svim njegovim blagodatima. U sklopu naše tradicionalne škole u prirodi kroz mjesta stubičkog kraja, proljeće smo pozdravili na našem putu i u samom Golubovcu. Ovaj smo put pomirili prirodu i njene osobitosti kao i razvoj poduzetničkog duha kao jedan od segmenata Građanskog odgoja i obrazovanja.

 


Proljeće smo prepoznali u intenzivnijoj boji zelene trave, pupovima na biljkama, sramežljivom izvirivanju listića, toplom i svijetlom suncem okupanom Zagorju, užurbanom metežu traktora, vrtovima i njivama na kojima naši vrijedni stubičanci započinju svoje proljetne godišnje radove na zemlji, a napokon i našim osmijesima i žamoru, veselju i poletnosti koje je iz nas izmamio ovaj prekrasan proljetni dan kao i zadovoljstvo ovakvog provođenja nastave.

Kolika je potreba osvještavanja sveukupnog stanovništva za brigu o našem okolišu i ekološke teme, a time, uz ine zadatke,opravdanost ove naše škole u prirodi, dokazala nam je i ekološka bomba na samom rubu PP Medvednica. Komentar je suvišan, jer slika govori više od tisuću riječi. Samo jedno: žalosno i opasno.

Učenike je oduševio posjet Niskogradnji Hren.Već na početku,poštujući Zakon o zaštiti na radu, oblačenjem prsluka i zaštitnih kaciga, uživjeli smo se u nove uloge. Ljubazni su nas domaćini proveli firmom i razbili stereotipe o građevinskom poslu koji se svodi na stručnost, ali i težak fizički rad. Ovaj je pogon u Donjoj Stubici automatiziran i moderniziran u ovom segmentu posla, proizvodnji betona i betonske galanterije. Domaćini su nas proveli kroz betonaru, objasnili proces izrade betona i njegovog transporta do krajnjeg korisnika, te demonstrirali postupak odvoženja gotovih proizvoda betonske galanterije do skladišta. Od svih inih reciklažnih dvorišta, imaju i oni svoju reciklažu - drobilicu koja drobi sve ono što u proizvodnji nije zadovoljilo kvalitetu. Bilo je i pitanja i nesumnjivo je da među našom djecom čući koji građevinar ! Na kraju su nas, kao pravi zagorski domaćini, počastili sokovima i ukusnim delicijama iz Punkta. Posebna zahvala roditeljima naše Jane, Barici i Ivanu Hren, koji su osmislili ovaj posjet i pripremili nam jedno novo, vrijedno iskustvo.

I zatim....put pod noge u ovom prekrasnom danu prema našoj školi i svojim kućama sa više od 6 km u našim nogama......zadovoljni, prepuni novih iskustava u ovom prekrasnom proljetnom danu. Dobro nam došlo proljeće !

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Anita Razum   datum: 22. 3. 2017.

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školski list

PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Stigao je novi 

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak


Tražilica

Anketa
Da li vam je ikad bio hakiran e-mail račun ili Facebook profil?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 12. 2011.

Ukupno: 3510339
Ovaj mjesec: 1111
Ovaj tjedan: 173
preskoči na navigaciju