preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Vijesti

Dan ružičastih majica 2024.

Dan ružičastih majica, poznat kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se s ciljem promicanja kulture nenasilja i tolerancije među mladima te podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja, svake godine posljednje srijede u veljači. Tako smo ga i mi obilježili 28. veljače 2024. godine kako bi izrazili podršku žrtvama nasilja noseći ružičaste majice, čime smo doprinijeli izgradnji pozitivnog okruženja i promicanju pozitivnih obrazaca ponašanja.

 


Sve je počelo 2007. godine kada su jednog srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici, u znak potpore svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu obučeni u ružičaste majice kako bi mu pružili podršku te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama. Također, kupili su 50-ak majica i dijelili ih drugim učenicima.

Obilježavanjem Dana ružičastih majica, ističe se važnost prihvaćanja, solidarnosti i aktivnog zalaganja za izgradnju boljeg i sigurnijeg društva. Kroz kontinuirani proces učenja i zajedničke napore, možemo stvoriti okruženje u kojem svako dijete može osjećati poštovanje i sigurnost, dok vršnjačko nasilje postaje stvar prošlosti.

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nela Belušić   datum: 22. 3. 2024.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica
preskoči na navigaciju