preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Vijesti

„Tjedan kajkavske kulture“ u Krapini

U nedjelju, 3. rujna 2023., otvoren je „Tjedan kajkavske kulture“, poznatu manifestaciju u čijem je središtu očuvanje govorene, pisane i pjevane kajkavske riječi.


„Tjedan kajkavske kulture“ započeo je otvorenjem Likovne izložbe učenika osnovnih i srednjih škola s područja kajkavskog govornog područja. Otvorenje izložbe popraćeno je kulturnim programom u kojem su učenici recitirali svoje pjesme napisane na kajkavskom narječju. U zagorskoj narodnoj nošnji, u pratnji učiteljice Marije Lisak, svoju pjesmu „Vu mojemu kraju“ izveo je učenik naše škole Luka Razum (8. a). Njegova pjesma objavljena je u zborniku radova „Knjižica dječjih radova, Krapina 2023.“

U sklopu navedene manifestacije, u četvrtak, 7. rujna, održan je i 58. dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“. Učenici osnovnih škola iz naše županije i susjednih županija otpjevali su 25  kajkavskih „popevki“ kao pravi profesionalci.

Naše učenice Klara Vulama, Eva Družinec, Antonia Knezić i Mia Lešković uvježbale su i izvele, sigurno i veselo, pjesmu „Živeli vsi“ pod mentorstvom učitelja Dominika Ruka.

Na kraju programa na pozornici su se okupili svi izvođači i izveli himnu Festivala „Popevke sem slagal“.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Lisak   datum: 13. 9. 2023.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica
preskoči na navigaciju