preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

Vijesti

Završni susret sudionika projekta Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja

Učenici naše škole proveli 12.6.2023. prekrasan dan ispunjen druženjem i međusobnim upoznavanjem u OŠ Križevci pri Ljutomeru kako bi uživo upoznali partnere u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja.


Kad ima volje, ima i načina – veli stara poslovica koju mogu potvrditi kao istinitu učenici 5.b razreda. Naime, prošle školske godine, dok su još bili u 4. razredu, sudjelovali su u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja i surađivali s učenicima iz slovenske Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru. Objektivne okolnosti ispriječile su se i planirani put, za kojeg je već i autobus bio rezerviran, morao se otkazati.

No, projekt su u školi nastavile koordinatorice Katja i Ines pa su se novi đaci naše učiteljice Ivanke i slovenske učiteljice Mateje uključili. Kako se radi o mlađim učenicima (drugi razred), susreti su se odvijali online, a za prošlogodišnje sudionike bilo je organizirano putovanje u Sloveniju.

Nakon dvosatne ugodne vožnje 12 učenika sa svojom prošlogodišnjom učiteljicom Ivankom, knjižničarkom Ines i ravnateljicom škole Sanjom Knezić stigli su u Križevce pri Ljutomeru. Dočekale su ih ravnateljica gđa Vasilija Stolnik i koordinatorica projekta učiteljica Katja Koroša. Domaćini su priredili program kojemu je osnovni cilj bio međusobno zbližavanje pa su tako naši đaci upoznali svoje prošlogodišnje partnere iz četvrtog razreda, zatim mlađe đake - ovogodišnje sudionike projekta za koje su priredili slatki poklon i otpjevali im jednu pjesmu na hrvatskom jeziku. Na kraju su se sa svojom generacijom, učenicima slovenskog 6. razreda, zabavili u adrenalinskom parku - Park doživetij. Naši su se đaci sa zanimanjem upoznali i sa školskom zgradom (usporedba s našom školom bila je neminovna), a na maloj svečanosti u školskoj knjižnici za uspomenu na sudjelovanje u projektu kojim se potiče čitanje dobili su knjige na slovenskom jeziku. Ostaje nam zadatak usporediti ovaj nama susjedni jezik s hrvatskim i vidjeti koliko razumijemo. Nakon ukusnog ručka u školskoj blagovaonici naše je druženje završilo.

Vjerujemo da ćemo priliku za uvježbavanje međusobnog razumijevanja imati već nagodinu jer smo naše prijatelje pozvali u posjet k nama. Unaprijed se veselimo ponovnom susretu!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 14. 6. 2023.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica
preskoči na navigaciju