preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Vijesti

Obavijest o početku nastave na daljinu

Sukladno informacijama iz Vlade Republike Hrvatske ovim putem obavještavamo vas da od ponedjeljka 16.3.2020. godine i sljedećih 14 dana neće biti nastave u školskim ustanovama već će se održavati nastava na daljinu. To se odnosi i na polaznike predškole i glazbene škole. Škola je do daljnjega zatvorena za sve aktivnosti (školske, izvannastavne i izvanškolske).
Od ponedjeljka će svi učenici osnovne škole imati sustav učenja na daljinu. Svi učenici će već od ponedjeljka imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji putem HRT 3 (razredna nastava) i Sportske TV (Viši razredi).
Učenici viših razreda trebaju izvršavati aktivnosti i u „virtualnim učionicama“ u sustavu Office 365, u aplikaciji Teams, u koju su već uključeni svi učenici. Učenici svoje obaveze ne moraju raditi u realnom vremenu (sinkrono), nego tijekom dana. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Učitelji trebaju pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja. U virtualnom okruženju vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice. Na mrežnim stranicama škola će objavljivati sve informacije s odgovarajućim rasporedom i poveznicama. Pratite obavijesti i u medijima. 
 


Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja. Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost. Aktualni raspored je na poveznici  https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601


Detaljne upute za izvođenje:

Učenici 1.-4. razred Učenici koji su kod kuće Učenici koji su u školi
Učenici Pratiti Školu na Trećem od ponedjeljka. U školi se neće odvijati nastava, a Školu na Trećem će pratiti u školi ako je njihov termin dok su u školi na rasporedu, inače od kuće.
Učitelji

Obavijestiti roditelje ranije (nedjelja) kada je termin prikazivanja za njihov razred.Od srijede roditeljima slati materijale za vježbanje.

Ako je termin za prikazivanje Škole na Trećem tijekom boravka u školi osigurati da djeca gledaju, inače aktivnosti kao u produženom boravku.
Roditelji

Pratiti upute učitelja.Svi materijali Škole na Trećem bit će dostupni i na zahtjev i na Youtubeu.

Samo roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom doma, ostavljaju dijete u školi (slično kao kod štrajka).

 

5. do 8. razred   Učenici koji su kod kuće
Učenici  

U ponedjeljak gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualni razred s razrednikom.U utorak gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima, idu u virtualni razredi slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

 

Učitelji Razrednici daju u virtualnim razredima učenicima raspored i obavijesti, predmetni nastavnici daju aktivnosti i zadatke.

U ponedjeljak razrednici testiraju virtualnu učionicu s učenicima, u utorak i predmetni nastavnici.

Od srijede razrednici daju u virtualnim razredima učenicima raspored i obavijesti, predmetni nastavnici daju aktivnosti i zadatke.

Roditelji   Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.


S ciljem zaštite zdravlja djece, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Knezić   datum: 17. 3. 2020.


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Školski list

KUPITE I PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Novi, 22. broj!!!

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Tražilica

Anketa
Od prošle godine koristimo novo zvono. Podijelite vaše mišljenje sa nama.


preskoči na navigaciju