preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Vijesti

RASTIMO u učenju i poučavanju - peta mobilnost u Nizozemskoj

  U razdoblju od 28. srpnja  do 3. kolovoza 2019. godine održana je peta mobilnost unutar Erasmus+ projekta Rastimo u učenju i poučavanju u nizozemskom gradu Assenu.


  Tema ove šestodnevne edukacije bila je "Creativity in teaching and training and how to use music, art, ICT, indoor & outdoor activities, games, team work, peer learning, project method and non-formal methods of teaching for a better motivation and integration of learners with different social and cultural backgrounds, including migrants, for an education and sustainable development and life skills” (Kreativnost u učenju i poučavanju te korištenje glazbe,umjetnosti, IKT-a,unutarnjih i vanjskih aktivnosti, igre, timskog rada, učenja u paru, projekata i neformalnih metoda obrazovanja za bolju motivaciju i integraciju učenika različitog socijalnog i kulturnog podrijetla, uključujući migrante, za obrazovanje i održivi razvoj te usavršavanje životnih vještina).

  Kroz tjedan dana intenzivnih predavanja i radionica devetnaest polaznika iz šest europskih zemalja upoznali su se sa organizacijom Quarter Mediation koja je bila organizator tečaja, nizozemskim obrazovnim sustavom te načinima poučavanja koji koriste u svom formalnom i neformalnom obrazovanju.

  Također su se međusobno upoznali te predstavili svoje države i ustanove iz kojih dolaze. Domaćini su naglasili da u nizozemskom obrazovnom sustavu veliku važnost pridaju individualnosti učenika; razvijanju njihove kreativnosti i neformalnih metoda učenja te učenja kroz igru i izvan škole.

  Polaznici su imali prilike vidjeti kako u različitim ustanovama (poput gradskog arhiva, knjižnice, kuće lutaka, gradskog muzeja, parka ) učenici kroz radionice i igre ostvaruju ishode učenja. Predavanju su bila održavana svakodnevno s različitim temama o IKT-u, robotici u nastavi, izradi stop - motion filmova, igrifikaciji u nastavi, digitalnoj ovisnosti, igranju uloga u poučavanju, inkluziji učenika s teškoćama, izradi i važnosti mentalnih mapa u učenju, upotrebi glazbe i umjetnosti u obrazovanju učenika i dr.

  U navedenoj mobilnosti sudjelovala je učiteljica geografije Marina Mikulec.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Mikulec Groš   datum: 7. 11. 2019.


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Školski list

KUPITE I PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Novi, 22. broj!!!

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Tražilica

Anketa
Od prošle godine koristimo novo zvono. Podijelite vaše mišljenje sa nama.


preskoči na navigaciju