preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Vijesti

Jednodnevni izlet učenika razredne nastave

Samo što smo se vratili s proljetnih praznika i razmijenili novosti koje su se dogodile za vrijeme njihova trajanja, na red je stigao jednodnevni izlet učenika nižih razreda matične i područnih škola.


Okupili smo se 30. travnja 2019. godine, u 8h ujutro, ispred Sportskog centra u Gornjoj Stubici te veseli, punih ruksaka, krenuli autobusima prema prvom odredištu – gradu Klanjcu. U autobusu nas je dočekala nasmijana vodička gđa Radmila koja nam je za vrijeme vožnje ispričala mnogo zanimljivih priča i informacija o mjestima koja smo planirali posjetiti toga dana.

Dolaskom u Klanjec, obišli smo Trg Antuna Mihanovića, našeg poznatog književnika iz 19. stoljeća, autora hrvatske himne „Lijepa naša domovino“, vidjeli unutrašnjost franjevačke crkve Navještenja Blažene Djevice Marije koja je ranobarokni sakralni spomenik i grobnica obitelji Erdody te se uputili u Galeriju Antuna Augustinčića u kojoj nam je stručno vodstvo predstavilo njegov rad. Nakon razgleda smo se uputili u studio gdje smo imali zanimljivu radionicu.

Kako je prolazilo vrijeme, slijedio je put prema drugom odredištu – Zelenjaku. Vidjeli smo rijeku Sutlu, odsvirali hrvatsku himnu na glazbenoj ogradi mladog izumitelja Luke Veverca, napravili zajedničku fotografiju ispred spomenika Lijepoj našoj (jedina himna na svijetu koja ima svoj spomenik) te krenuli prema Kumrovcu.

Dolaskom u Muzej „Staro selo“ pojavilo se i sunce. Tamo smo proveli možda i najljepše trenutke izleta zbog ozračja starina i tradicije koje prevladava u cijelom etno selu. Vidjeli smo rodnu kuću Josipa Broza Tita, prikaz zagorske svadbe, mnoštvo očuvanih starinskih kuća te prikaz tradicijskog obrta izrade drvenih igračaka.

Nakon obilaska imali smo slobodno vrijeme za sladoled, igru i uživanje na travi.

Posljednje odredište našeg izleta je bio dvorac Veliki Tabor. Dolaskom smo bili iznenađeni ljepotom krajolika i pogleda koji se pruža s vidikovca te očuvanošću i izgledom dvorca. Muzejska pedagoginja gđa Kristina nas je provela dvorcem te ispričala nekoliko zanimljivih priča, a najviše smo upamtili tužnu legendu o Veroniki Desinićkoj i njenoj nesretnoj ljubavi s Fridrikom Celjskim.

Kućama smo se vratili sretni, umorni, s novim znanjima i jednim zajedničkim druženjem više.

      

          

           

      

      

             

     

  

      Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Franjković   datum: 6. 5. 2019.


Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školski list

KUPITE I PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Novi, 22. broj!!!

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Tražilica

Anketa
Od prošle godine koristimo novo zvono. Podijelite vaše mišljenje sa nama.


preskoči na navigaciju