2022-06-03 18:00:00

JEDNODNEVNI IZLET PODRUČNIH ŠKOLA

U petak, 3.6.2022. učenici područnih škola Dobri Zdenci, Hum Stubički i Sveti Matej išli su na jednodnevni izlet; Krapina-Izletnička staza "Coprnjasti put".

Kliknite na opširnije.

S osmijehom na licu krenuli smo veselo i raspjevano put središta naše županije. Prvo su učenici 3.i 4. razreda posjetili ured župana. Nažalost, župan je morao otići na teren izvidjeti štetu koju je prouzročila tuča tako da su učenike dočekale djelatnice ureda i učenike upoznale s radom i opisom posla župana.

Nakon posjeta uredu župana, pridružili smo se našim prijateljima u igri u praku. Uživali smo u zajedničkom slobodnom vremenu prije odlaska do Muzeja evolucije.


       

Nakon igre, krenuli smo prema Muzeju evolucije. Učenici su sa zanimanjem pratili muzejskog kustosa i bili oduševljeni muzejskim artefaktima.

 

 

Rumena lica veselo smo krenuli prema izletničkoj stazi "Coprnjasti put" u mjestu Sekirišće. Učenike je dočekao veseli coprnjak Petar koji ih je vodio putem staze i upoznao s legendama o coprnicama i coprnjacima. Učenici su putem kroz stazu igrali igre kao:piljenje drva, zabijanje čavla u panj, gađanje lukom i strijelom, gađanje praćkom, natjecanje u jahanju metle, nošenju vode, izbor najboljeg plesača/plesačice. Bilo je tu i kušanja domaćih kolača, čarobnih napitaka, coprnjaste juhe i vožnja na kolima. Bilo je vruće i sprano, ali lijepo i zabavno. 
  

  

 

Na kraju učenici su posjetili " Adamovu klet" gdje ih je dočekao poznati zagorski pjevač i glumac Adam Končić te im pročitao nekoliko pjesama na kajkavskom narječju.

 


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica