2022-05-18 20:21:46

Susret s partnerima STEAMING projekta uživo u Norveškoj

Četvero učitelja, ravnateljica i knjižničarka sudjelovali su na edukaciji u okviru Erasmus+ projekta STEAMING od 2. do 6. svibnja 2022. u Norveškoj. Boravili su u mjestu Hafslo u Luster komuni.

   

Domaćini susreta bile su 4 škole iz naveden komune koje su intenzivno uključene u projektne aktivnosti koje organizira njihov ured za školstvo na razini te zajednice. Osim što su dobili priliku uživo se uvjeriti u toplu dobrodošlicu koju su pripremili učitelji s učenicima te u odličnu opremljenost čak i najudaljenije, najmanje škole, naši su učitelji sudjelovali u edukacijama koje su uključivale predavanja stručnjaka iz norveškog instituta za znanost, irskih praktičara u provedbi STEAM aktivnosti u nastavi te primjere iz prakse norveških učitelja.

Novo iskustvo, mnoštvo inspirativnih ideja i aktivan rad u multikulturalnom okruženju obogatili su naše učitelje koji su se odmah po povratku prihvatili zahtjevnog posla organiziranja STEAMING konferencije u Hrvatskoj koja će se od 6. do 10. lipnja održati kod nas u Zagorju – kongresni dio u Termama Tuhelj, a praktični u OŠ Matije Gupca Gornja Stubica.

Dobrodošlica učenika

Sat u virtualnoj stvarnosti 21. stoljća

Ali i sat ručnog rada  - obrada drva

Knjižnica kao dnevna soba

Zadaci za učitelje

Snježni obronci iznad fjorda kao inspiracija za izradu žičare od recikliranog materijala

I učitelji trebaju znati koristiti VR kako bi bili...

I za kraj malo prirode...

 


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica