2022-02-04 14:14:56

Održana školska LIDRANO smotra

Povjerenstvo za školsku LIDRANO smotru 4. 2. 2022. odabralo je radove koji će predstavljati OŠ Matije Gupca na županijskoj smotri. Sretno našim predstavnicima!

LIDRANO je kratica za literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo koje se prezentira na smotri. Iako se ne radi o natjecanju u pravom smislu riječi, ipak se pristigli radovi moraju na određeni način rangirati. Uostalom i veliki književnici, pa i kazališta, imaju književne nagrade i kazališne smotre na kojima se njihovi radovi međusobno uspoređuju te se posebno ističu oni najuspjeliji, osvajaju nagrade i dobivaju medijsku pozornost.

Tako je i u našoj školi 4. 2. 2022. u 12.30 održana školska LIDRANO smotra. Kako nije bilo dramskih nastupa, školsko povjerenstvo za provedbu školske LIDRANO smotre pregledalo je pristiglih 6 pisanih radova i donijelo zaključak da se na županijsku razinu upute sljedeći radovi:

u kategoriji LITERARNO STVARALAŠTVO osnovna škola: Trenutak uspomene – rad učenice Jane Jambrečina, 8. a; mentorica Antonija Krstić Peć Pobijedila sam strah – rad učenice Mellanie Jakšić, 7. c; mentorica Vesna Jakopović u kategoriji NOVINARSKO STVARALAŠTVO – ŠKOLSKI LIST osnovna škola: Lipin pučkoškolac br. 24 – rad učenika Novinarske i Informatičke grupe; mentor Neven Košec u kategoriji NOVINARSKO STVARALŠTVO – SAMOSTALNI NOVINARSKI RAD osnovna škola: Zagorkin list – rad učenice Nike Žagar 8. a; mentorica Antonija Krstić Peć

Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica