2019-11-05 10:38:06

Školsko natjecanje u čitanju naglas

U ponedjeljak 4. 11. 2019. održano je ovogodišnje natjecanje u čitanju naglas, kao jedna od aktivnosti kojom obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Učenici će nastaviti natjecanje na županijskoj razini gdje će se opet odabrati predstavnici za državno natjecanje. Leona i Magdalena  predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju 6.11.2019. u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica.

Pred školskom komisijom u sastavu: učiteljica Hrvatskog jezika Vesna Jakopović, knjižničarka i učiteljica razredne nastave Snježana Glogač nastupili su učenici koji su samostalno odabrali ulomke iz svojih omiljenih djela. U mlađoj dobnoj kategoriji (3. do 5. razred ) sudjelovao je 13 učenika, a pobijedila je Leona Hren iz 5.b. U starijoj kategoriji (6.do 8. razred) natjecalo se 5 učenika i pobijedila je Magdalena Vlahović iz 6.a. Navijamo za njih!

Motivi zbog kojih se naša škola i ove godine uključila ponajprije su ciljevi ovog natjecanja: poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas;  razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena; unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika; naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja; poticanje usmenog izražavanja; razvijanje motivacijskih sposobnosti.


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica