2019-10-17 19:41:00

Integrirani dan u područnim školama - Hranimo se zdravo

Učenici svih četiriju područnih škola OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, integriranim su tematskim danom „Hranimo se zdravo“ obilježili Dane zahvalnosti za plodove Zemlje i Dane kruha.

U srijedu, 16. listopada 2019. godine, svi su učenici područnih škola sa svojim učiteljicama krenuli prema Svetom Mateju, u posjet prijateljima vršnjacima na zanimljivo osmišljen integrirani dan. Tijekom proteklog mjeseca učenici su se pripremali za aktivnosti tako što su na satu razrednika i prirode i društva razgovarali o važnosti zdrave prehrane i prikupljali ideje o tome što će pripremiti na integriranom danu.

Nakon kratkog međusobnog pozdravljanja, krenulo se s radom. Svi zajedno smo donijeli potrebne namirnice, podijelili se u grupe te kroz dva školska sata pripremili zaista ukusne delicije – kolače s jabukama, prirodne sokove, voćne i povrtne frapee, kiflice, energetske pločice, zdrave čokoladne kuglice, voćne salate - sa što manje dodataka umjetnih šećera, pokušavajući iskoristiti svo bogatstvo koje nam daju prirodne namirnice.

Po završetku rada uživali smo u kratkoj priredbi koju su pripremili učenici PŠ Sveti Matej i njihove učiteljice Bernarda i Diana, nakon koje je velečasni Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, blagoslovio sve prisutne i hranu koju smo pripremili.

Hvala prijateljima i učiteljicama iz Područne škole Sveti Matej.

          

           

      

 

   

 

       

 

      

 

      

   

    

       


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica