2018-09-10 22:00:59

JUMICAR - program prometne kulture za najmlađe

JUMICAR - program prometne kulture za najmlađe proveden je u četvrtak, 06.09.2018. godine s učenicima drugih razreda u OŠ  Matije Gupca Gornja Stubica. Na edukaciji su osim domaćina sudjelovali i učenici gostujućih škola: OŠ Vladimira Bosnara Stubičke Toplice i OŠ Marija Bistrica. Stotinjak učenika drugih razreda iskušalo je svoja znanja i vještine snalaženja u prometu, a edukaciju su prošli vrlo uspješno! Naše aktivnosti obišli su i zamjenik župana KZŽ gospodin Anđelko Ferek-Jambrek i zamjenik načelnika općine Gornje Stubice gosp.Vladimir Škvorc, svojom nazočnošću su obilježili početak jesenskih preventivnih akcija na području Krapinsko zagorske županije.

Šareni poligon dobio je na ozbiljnosti kada nam se pridružio prometni policajac g. Danijel Gredičak iz PP Donja Stubica-Policijska uprava-KZŽ. Učenicima je pokazivao kakvim resursima policija raspolaže, a bio im je i velika potpora na simuliranoj prometnici.

Osim predavanja o prometu, drugašići su učili i o prvoj pomoći od GDCK Donja Stubica. Radionice i predavanja održale su gđe Maja Rešetar, Andreja Vrančić i Darija Ladišić. Zahvaljujemo im na izvrsnoj edukaciji i  koordinaciji u programu!

Edukaciji su se pridružili i vatrogasci iz DVD-a Gornja Stubica. Učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih mnogo toga o prevenciji od požara. Hvala DVD-u na velikom doprinosu edukaciji!

Zahvaljujemo i g. Željku Ležu iz Ureda načelnika PU Krapinsko – zagorske na koordinaciji i podršci ovom preventivnom Programu.

Puno pozdrava i zahvala na sjajnoj dobrodošlici šaljemo domaćinu-ravnateljici OŠ Matije Gupca,Gornja Stubica gđi Sanji Knezić. Ovim putem zahvaljujemo i ravnateljicama gostujućih škola.

Hvala i učenicima iz školske prometne jedinice koji su pomogli u izvedbi praktičnog dijela edukacije.

Podsjećamo na oprez u prometu i veselimo se idućem susretu!

 


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica