Obilježen Dječji tjedan u PŠ Dobri Zdenci
Ovogodišnji Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava prvi tjedan u mjesecu listopadu, bio je posvećen razvijanju zanemarenih životno-praktičnih i tradicionalnih vještina kod djece i mladih. Krapinsko-zagorska županija, Županija – prijatelj djece, tim povodom je od 7. do 13. listopada organizirala besplatne radionice za djecu na 9 lokacija, a jedna od lokacija bila je i PŠ Dobri Zdenci.
U PŠ Dobri Zdenci 9. listopada održana je radionica "Jabučice crvena" na kojoj su se učenici okušali u pripremanju različitih recepata od jabuka. Vrlo ozbiljno su se primili posla te su napisane recepte slijedili korak po korak. Vagali su, mjerili, miješali, miksali, ribali, prali suđe... i dobro se zabavljali. Muffini su ispali mekani i mirisni, a palačinke su morali isprobati još dok su bile vruće. Od ostataka iskorištenih jabuka pripremili su ukusan čaj. Na kraju su izglačali stolnjak i pripremili čajanku. Iako su aktivnosti koje su odradili svakodnevne i uobičajene, učenicima su se jako svidjele te su poželjeli da je radionica trajala i duže!
Recepte koje su učenici isprobali, možete pronaći pod priloženim dokumentima
Obilježen Dječji tjedan u PŠ Dobri Zdenci
Ovogodišnji Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava prvi tjedan u mjesecu listopadu, bio je posvećen razvijanju zanemarenih životno-praktičnih i tradicionalnih vještina kod djece i mladih. Krapinsko-zagorska županija, Županija – prijatelj djece, tim povodom je od 7. do 13. listopada organizirala besplatne radionice za djecu na 9 lokacija, a jedna od lokacija bila je i PŠ Dobri Zdenci.
U PŠ Dobri Zdenci 9. listopada održana je radionica "Jabučice crvena" na kojoj su se učenici okušali u pripremanju različitih recepata od jabuka. Vrlo ozbiljno su se primili posla te su napisane recepte slijedili korak po korak. Vagali su, mjerili, miješali, miksali, ribali, prali suđe... i dobro se zabavljali. Muffini su ispali mekani i mirisni, a palačinke su morali isprobati još dok su bile vruće. Od ostataka iskorištenih jabuka pripremili su ukusan čaj. Na kraju su izglačali stolnjak i pripremili čajanku. Iako su aktivnosti koje su odradili svakodnevne i uobičajene, učenicima su se jako svidjele te su poželjeli da je radionica trajala i duže!
Recepte koje su učenici isprobali, možete pronaći pod priloženim dokumentima