preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

 Vrijeme u Gornjoj Stubici

GLOBE u našoj školi

 

 

Vijesti

Kićenje bora u školi

Udruga seljaka Općine Gornja Stubica 12. prosinca 2023. godine je u Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica upriličila običaj kićenja bora i to tradicijskim nakitom. Ideju za ovaj vrijedan događaj dala je gđa Đurđica Labaš, predsjednica Udruge seljaka Gornja Stubica. Upravo je obitelj Labaš školi donirala bor za kićenje, a uz članove udruge i sve okupljene, okitili su ga učenici škole.


-To je jedna od aktivnosti koje Udruga provodi i čime se bavi. Dosad smo to uvijek upriličili u društvenom domu u Modrovcu, a ove godine željeli smo to napraviti u školi. Provodile su se radionice u kojima su sudjelovali članovi i članice Udruge, a kojima su se priključili osnovnoškolci. Na radionicama smo izradili nakit za bor od perušine i krep papira, kojim smo okitili bor. Još jedna vrijednost svega ovoga je da smo to znanje i tradiciju prenijeli na mlade, na djecu koja su se okupila u velikom broju i jako brzo savladala tehniku ​​– istaknula je Đurđica Labaš, zahvalivši svima koji su sudjelovali u radionicama i ovom događanju, a posebno majstorici izrade tradicijskog nakita Dubravki Perešin, koja je zajedno sa Stjepanom Labašom izradila i ukrasila jaslice.
Dobrodošlicu okupljenima na ovo malo događanje s velikom vrijednošću poželjela je ravnateljica škole Sanja Knezić. Inicijativu je pohvalio i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, istaknuvši koliko je važno da se udruge trude očuvati stare običaje našega kraja i prenositi tu tradiciju na mlađe generacije. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Knezić   datum: 2. 1. 2024.


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica

Sanacija oštećenja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 12. 2011.

Ukupno: 3696135
Ovaj mjesec: 1174
Ovaj tjedan: 298
Danas: 76
preskoči na navigaciju