preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

 Vrijeme u Gornjoj Stubici

GLOBE u našoj školi

 

 

Vijesti

Europski učitelji na edukaciji u Zagorju

OŠ Matije Gupca Gornja Stubica organizira u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama petodnevni Erasmus+ STEAMING strukturirani tečaj s pozvanim predavačima iz inozemstva, ali i priznatim hrvatskim praktičarima iz drugih hrvatskih i zagorskih škola, kojeg organizira OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice. Od 6. do 10 lipnja više od 40 učitelja iz Irske, Norveške, Portugala i Grčke tijekom tjedan dana u suradnji s zagorskim učiteljima razmjenjivat će iskustva primjene STEAM pristupa učenju koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za usmjeravanje učeničkih istraživanja, dijaloga i kritičkog razmišljanja. 


Na navedenoj edukaciji prikazat će se primjeri dobre prakse koji su nastali u institucijama koje u partnerstvu provode trogodišnji Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom STEAMING što je kratica za "STEAM: INternational Guidance to best practice“ (STEAM: međunarodne smjernice prema dobroj praksi).

Glavna svrha tečaja je pomoći učiteljima da shvate važnost STEAM obrazovanja i poboljšaju STEAM poučavanje i učenje u svojim učionicama i školama. Naučit će potaknuti dječju maštu i prirodni dar ispitivanja, primjenom znanstvenog načina razmišljanja i znanstvene metodologije u svom radu te primjenom vještina rješavanja problema.

Sekundarna, ali ne manje važna, svrha ovog tečaja jest da se sudionici upoznaju s hrvatskim obrazovnim sustavom, ali i nekim znamenitostima (Nacionalni park Plitvička jezera, Park znanosti u Oroslavju i Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici), posjete gornjostubičku školu i Dječju vrtić „Jurek“.

Tečaj su svojim dolaskom podržale pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec i u ime  Ministarstva znanosti i obrazovanja nazočne je pozdravila gospođica Katarina Grgec.

Organizatorima su u organizaciji programskog dijela pomogli Služba zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka Plitvička jezera na čelu s dr. Kazimirom Miculinićem te Uredništvo STEM edukacije u izdavačkoj kući Profil-Klett s gospođom Melitom Milić.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 8. 6. 2022.

Koristi li http://www.os-mgupca-gornjastubica.skole.hr  kolačiće?

  • Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica  ne prikuplja osobne  podatke putem „kolačića“    i ispitanici   su obaviješteni  o istom.

 

 


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica

Sanacija oštećenja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 12. 2011.

Ukupno: 3648005
Ovaj mjesec: 29
Ovaj tjedan: 258
Danas: 29
preskoči na navigaciju