preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vrijeme
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

 

 Vrijeme u Gornjoj Stubici

GLOBE u našoj školi

 

 

Vijesti

Prebrzo završilo druženje s književnicom Željkom Horvat Vukelja

Učenici svih nižih razreda matične škole i PŠ Hum Stubički te Sveti Matej u utorak 15. veljače2022. uživali su u književnom susretu s gospođom Željkom Horvat Vukelja koju smo  virtualno ugostili zahvaljujući gospodinu Hrvoju Kovačeviću, književniku i voditelju Male tribine Društva hrvatskih književnika.


U utorak je drugi školski sat bio jedan od onih koje učenici pamte cijelog života. Željka Horvat Vukelja autorica brojnih slikovnica, igrokaza i drugih tekstova za djecu te dugogodišnja urednica popularnog dječjeg časopisa Smib ima izuzetnu sposobnost u potpunosti zaokupiti dječju pažnju. Puna koncentracija 45 minuta na dinamične i slikovite Željkine priče, odlične dječje reakcije na praćenje cijelog događanja, pa čak i pitanja koja su učenici postavljali čine čarobnu formulu koja dovodi do toga da su se na kraju sata čuli uzdasi: „Već je gotovo?“ Još se jednom dokazalo da djeca osjećaju kad im se osoba u potpunosti posveti, kada razumije i cijeni njihov svijet, kada se s poštovanjem odnosi prema njima. Sve to zahtijeva od odraslih puno kreativnosti i posebno razvijenu empatiju što su odlike koje gospođa Željka ima u obilju. Kako je bila već više puta gost u našoj školi, oni koji pamte i ranije susrete mogu sa sigurnošću reći da se odlično snašla i u novom mediju – u virtualnom okruženju te je uspjela svoje pozitivne vibracije prenijeti učenicima i preko ekrana.

Zahvaljujemo gospodinu Hrvoju Kovačeviću što nam je omogućio ovaj susret i nadamo se da će se nove generacije učenika naše škole u budućnosti opet susresti s gospođom Željkom kojoj još jednom zahvaljujemo na ovom izuzetnom druženju.

Na kraju, ali ne manje važno, posebna zahvala učitelju Nevenu koji se pobrinuo da tehnika u matičnoj školi  u svih 8 razreda radi bez problema.

Slijedi nekoliko fotografija s virtualnog književnog susreta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 16. 2. 2022.

Koristi li http://www.os-mgupca-gornjastubica.skole.hr  kolačiće?

  • Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica  ne prikuplja osobne  podatke putem „kolačića“    i ispitanici   su obaviješteni  o istom.

 

 


Školski list

PROČITAJTE 
LIPIN PUČKOŠKOLAC

a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Naše videozapise pogledajte 
OVDJE


Tražilica

Sanacija oštećenja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 12. 2011.

Ukupno: 3648003
Ovaj mjesec: 27
Ovaj tjedan: 256
Danas: 27
preskoči na navigaciju