preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA

TIM III: Oroslavje, Stjepana Radića 6
Gredičak Marica dr. med.,spec. školske medicine
Telefon: 049/264-047
Mobitel: 091/738 88 63
e-mail: skolskaoroslavje@zzjzkzz.hr

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Vijesti

Posjet Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

I ove korizme Humanitarna grupa i  Školski volonterski klub „Dobro srce“ organizirali su humanitarnu akciju „Za bolesnu djecu u Bistri“.  Učenici su se velikodušno odazvali akciji te pokazali svojim primjerom kako činiti dobra djela te pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija.


U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra nalaze se pacijenti s najtežim oboljenjima, uglavnom nastalim pri porodu. Malo je tko od pacijenata pokretan, a gotovo dvije trećine vezano je uz postelju i tako će uglavnom ostati do kraja života. Rijetki mogu govoriti, a neki uopće ne mogu komunicirati.

Susret sa pacijentima prethodnih godina ostavio je veliki dojam među našim učenicima. Tužna životna priča te djece – pacijenata, potaknula je sve na razmišljanje pa se mnogo učenika i njihovih roditelja odazvalo i učinilo dobro djelo i ove godine. U ovoj akciji skupljali smo proizvode koji su potrebni malim pacijentima, kao što su: voćni sirupi, cedevita, kraš-ekspres, čokolino, vlažne maramice, šamponi, kreme za njegu tijela i ostale potrepštine koje su im potrebne.

Akcija je trajala od 5. ožujka do 15. travnja 2019. Odaziv je bio iznad svih očekivanja. Osim učenika Matične škole, akciji su se odazvali i učenici Područnih škola kao i polaznici Predškole škole koji su sa svojom učiteljicom Mirelom Poštek izradili uskršnju čestitku za svoje male prijatelje.

Učenici su pokazali svoje veliko srce te je mnoštvo kutija prepunih navedenih namirnica bilo spremno za odlazak u Bistru u ponedjeljak 15. travnja 2019. U pratnji vjeroučitelja Nikole Grdena, učiteljice Ivanke Lisak i voditeljice Školskog volonterskog kluba Martine Lešković, tridesetak učenika naše škole s veseljem je stiglo u bolnicu.

Pripremili smo prigodni program za  pacijente i osoblje bolnice. Razveselili smo ih predstavom „Priča o Uskrsu“ u izvedbi članova dramske skupine koje je pripremala učiteljica Ivanka Lisak. Otpjevali smo im nekoliko pjesmica. Mali pacijenti i osoblje bili su jako sretni.

Nakon predstave, razgledali smo bolnicu i družili se s malim pacijentima te im darovali prikupljene stvari u akciji. Ovaj mali doprinos učinio ih je sretnima pa je bilo predivno vidjeti osmijeh na njihovim licima.

Susret  s našim malim bolesnim prijateljima iz bolnice u Gornjoj Bistri  duhovno nas je obogatio pa radosno očekujemo Uskrs, naš najveći kršćanski blagdan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nikola Grden   datum: 16. 4. 2019.


Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školski list

KUPITE I PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Novi, 22. broj!!!

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak

Tražilica

Anketa
Od prošle godine koristimo novo zvono. Podijelite vaše mišljenje sa nama.


preskoči na navigaciju