preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

SAVJETODAVNE LINIJE

ZA DJECU
116 111

ZA ODRASLE
0800 0800

CROATIAN
MAKERS

Vrijeme
 

Vijesti

Europski gosti za Dan Europe

U OŠ Matije Gupca Gornja Stubica različitim se aktivnostima već niz godina obilježava 9.5., Dan Europe. No, ove su nam godine Dan Europe pomogli obilježiti pravi europski gosti. Učenici i učiteljice Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru doputovali su specijalno na ovaj dan.


Prezentacije, plakati, štandovi sa suvenirima, glazba, ples, skečevi, pa čak i za tu prigodu posebno spremljena jela i poslastice prošlih su godina u jednom danu dočaravali bogatstvo različitosti europskih kultura.

No, ove su nam godine Dan Europe pomogli obilježiti pravi europski gosti. Učenici i učiteljice Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru doputovali su specijalno na ovaj dan kako bi izveli predstavu Pametni sodnik kojom su uspješno nastupili na slovenskom regionalnom natjecanju školskih dramskih družina pod vodstvom svoje učiteljice Katje Koroša. Priča o ovoj predstavi ima i zanimljivu povijest. Naime, u siječnju ove godine nekoliko je učenica OŠ Matije Gupca boravilo u OŠ Križevci na manifestaciji Noč branja kada su zajedno sa slovenskim đacima izrađivale kostime, scenografiju i rekvizite baš za ovu predstavu. Nakon toga slovenski su đaci dramatizirali i uvježbali predstavu. Kako su izvedbi predstave prisustvovali učenici od 2. do 8. razreda, za neke je ovo bila prva prigoda da uživo čuju slovenski jezik, ma koliko to s pozicije nas odraslih čudno zvučalo. Za male je glumce, s druge strane, ovo bio prvi međunarodni nastup. Moramo naglasiti da su se odlično snašli, štoviše, druženje s domaćinima pri obilasku Gornje Stubice, u pauzama predstava i nakon ručka bila je prigoda za sklapanje novih prijateljstava.

A kad imamo prijatelje, nije nam važno iz koje zemlje dolaze, koje su nacionalnosti već smo sretni u zajedničkim trenucima druženja. Gradeći mostove povjerenja i međusobnog razumijevanja najbolje se pridonosi jedinstvu i zajedništvu svih ljudi dobre volje, na dobrobit budućih naraštaja za koje želimo samo da žive sretno i u miru, u Europi, ali i u cijelom svijetu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Krušelj-Vidas   datum: 9. 5. 2017.

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školski list

PROČITAJTE 

LIPIN PUČKOŠKOLAC

Stigao je novi 

Lipin pučkoškolac


a starije brojeve potražite

OVDJE


Naš video kutak


Tražilica

Anketa
Da li vam je ikad bio hakiran e-mail račun ili Facebook profil?preskoči na navigaciju